miercuri, 24 octombrie 2007

Îs digiaba...

Wăi fraţâlor... Stau şî ma uit amu şî rializez cî îs digiaba... Nica n-am facut pintru blogu ista... nica diloc.... aşa cî m-am deşis sî-m dau şî io cu pareria dispri tăt fielu di chestiuni ezâstenţialisti... Trie sî va povistiesc în primu rând cî n-am nişi şia mai nicî intenţâi sî graiesc aşă pânî va plictisîţ sî şitiţ da totuş îs compliet fasşinatî di tăt fielu di cuvinti din limba moldoviniascî. Sprie iezămplu cuvântu piţâpuancî...
Dispri şi alşieva sî graiesc dacî nu dispri subectu la cari ma prişiep aşă di bini. Lumia îi plinî di di-aiestea... Trie sî ştiţ ca sî va pazâţ. A sî las graiu dulşi moldoviniesc di o parti ca sî va esplic în tierminolojii mai ezemplificatuari...


" Încă din cele mai vechi timpuri, dintr-o perioada ce precede însuşi premerchianismul, se remarca intr-o incadrare mai larga a credintelor neopagane pitziponcismul. Acesta este o credinta şi o filozofie categorisita ca fiind trendy care a originat în patura superioara a clasei de mijloc sucevene [Romania, Europa] din secolul al XXI-lea şi s-a răspândit ulterior în intreaga societate. Se bazează pe învăţăturile lui Pitzy( Pitzyuddha Pitzyponcikyamuni ), negânditoare antica ale carei origini ne sunt si astazi necunoscute. De-a lungul timpului, pitziponcismusmul a suferit numeroase scindări, în prezent fiind o credinta foarte divizată, fără o limbă sacră comună şi fără o dogmă strictă, clar formulată.

Conform experţilor,Pitzy a trăit în jurul inceputului de secol XXI, dar data naşterii sale este încă dezbătuta intre Saint Valentine's Day si Dragobete 1969. Veridicitatea istorică a întemeietoarei pitziponcismului este confirmată de majoritatea cercetătorilor din zilele noastre în pofida vechilor teorii din trecut care o considerau pe acesta mai degrabă un personaj mitologic. Cu toate acestea, biografia sa, aşa cum este ea prezentată de scientologul Zaximus Alexandrinus Savici în tratatul sau Despre Pitziponceala Autohtona: Visul unei Pitzipoance(cea mai veche relatare existentă a vieţii profetei) abundă de elemente fantastice şi legendare. Pitzipoancele consideră că prinţul Gautama Merchartha s-a născut în Suceava şi a fost crescut în Rares. Potrivit tradiţiei, tatăl lui Pitzy era conducătorul unei formaţiuni tribale numite FashionVictimes. Încă de la naşterea lui Gautama, un hippie important din regiune, i-a prezis pruncului un destin proeminent în sfera high life. Tatăl lui Pitzy are însă într-o zi un vis în care îşi vede fiica părăsind crib-ul ca singer intr-un club de rockeri aşa că decide să o protejeze de realitatea ostilă care ar putea-o induce intr-o stare apropiata de actiunea de a gandi.

În ciuda acestor măsuri, Pitzy reuşeşte să facă patru ture în afara cribului, întâlnind un rocker, un manelist, un punker şi pe Britney Spears . Primii trei îi revelează efemeritatea existenţei materiale, datorită bătrâneţii, a bolii şi respectiv a morţii, iar Britney Spears îi dezvăluie calea de a învinge aceste suferinţe umane, şi anume prin ROZ. Prin urmare, Pitzy hotărăşte să-si lase babacul si să-şi abandoneze bunurile, urmând o asceză deosebit de dură în junglele ROZ din La Fitze. După şase minute însă, constată că acest timp de cugetare nu o ajută, nu îi aduce rozificarea. Este deseori ispitita de Gautama Merchartha să renunţe la căutarea adevărului piztiponcesc şi să se dedice numai comiterii faptelor cool.

Aceasta capătă revelaţia reîncarnărilor sale anterioare şi i se dezvăluie legea superficialismului. Încurajata de Britney, Pitzy petrece 4 ani învăţându-i pe oameni despre roz şi întemeiază pitziponcismul. La Petru, Pitzy îşi face pentru prima oară cunoscută învăţătura şi tot aici apar primii cool girls ale comunităţii pitziponcesti. Mai târziu, pe măsură ce Pitzy îşi răspândeşte ideologia, numărul adeptelor sale creşte considerabil. Conform legendei, Pitzy a încercat să îl consoleze pe discipolele îndurerate de tentativa acesteia de a leca in Spania la cules de capsune spunându-le înainte de a pleca la shopping: „Destul, Am ziiiiiis!"

In incheiere vom adauga un citat din Zaximus Alexandrinus Savici " Despre Pitziponceala Autohtona: Visul unei Pitzipoance" : "Si a ziiiiz Pitzy sa fie roz. Si a fost. Si a vazut Pitzy ca este cool si a mai ziiiiis o data."

"
[Signed: Psycho Bitch-ul de Serviciu]

3 comentarii:

Anonim spunea...

asha'i tu vicu tuh..scurt:cashto shi jenial:>

UnU spunea...

daca totu' se invarte in jurul LUNII, si numarul pitzpoancelor creste precum iepurii din Rayman(veti vedea maine despre ce e vorba) nu stiu la ce o sa se ajunga...pana la urma o sa se produca dezechilibrul eminent, va fi LUNA sau Pitzpoanca :| sau luna si pitzpoanca nici nu mai stiu ce sa zic. Oricum un articol scris de o adevarata Pitzpoanca despre Pitzpoance cu pitzpoance pentru pitzpoance in anul pitzpoancelor, dupa ziua pitzpoancelor, inspirat de pitzpoance, dar oricum totul se bazeaza pe luna... deci :-"

Anonim spunea...

SUPERB STUDIU!